Dr. Kis Kelemen Bence PhD LL. M.

Oktató és ügyvéd

Fontos számunkra, hogy megismerjenek bennünket!

Kis Kelemen Bence vagyok, 2017-ben jogász végzettséget, 2020-ban munkajogi szakjogász képesítést, 2022-ben pedig doktori (PhD) fokozatot szereztem. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán dolgozom adjunktusként a Nemzetközi- és Európajogi Tanszéken, emellett pedig alkalmazott ügyvédként dolgozom.

Az Európai Unió adatvédelmi normaanyagával 2016 óta foglalkozom behatóbban, e több éves tapasztalatot pedig az oktatás, illetve jogi tanácsadás területén is hasznosítom.

Tekintse meg LinkedIn profilomat!

Szakterületeim és erősségeim

Precízitás
Lelkiismeretesség
Megbízhatóság
Munkajog
Adatvédelmi jog

Publikációk

Törlés határok nélkül?

A tárhelyszolgáltatók felelősségének és kötelezettségének egyes kérdései az Európai Unió Bírósága egy újabb döntésének tükrében.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence és dr. Hohmann Balázs

A Schrems ítélet hatásai az európai uniós és magyar adattovábbítási gyakorlatokra

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok gazdasága adja a világ GDP-jének felét, a világkereskedelem egyharmadát, ezért a köztük fennálló kereskedelmi kapcsolatok meghatározó
jelentőségűek a világpiac számára.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence és dr. Hohmann Balázs

Gyűlöletbeszéd a szólásszabadság és a vállalkozás szabadságának keresztmetszetében

A XXI. században a mindennapok részét képezi a közösségi médiaplatformok és az azokat működetető internetes forgalomirányító szolgáltatások, példának okáért a Youtube, a Twitter vagy a Facebook rendszeres használata.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence