Dr. Kis Kelemen Bence PhD LL. M.

Tanácsadó

Fontos számunkra, hogy megismerjenek bennünket!

Kis Kelemen Bence vagyok, 2017-ben jogász végzettséget, 2020-ban munkajogi szakjogász képesítést, 2022-ben pedig doktori (PhD) fokozatot szereztem. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán dolgozom adjunktusként a Nemzetközi- és Európajogi Tanszéken.

Az Európai Unió adatvédelmi normaanyagával 2016 óta foglalkozom behatóbban, így öt éves tapasztalattal rendelkezem e területen, amelyet az adatvédelmi tanácsadás szolgálatába állítok.

Többéves tapasztalattal rendelkezem a nemzetközi jog és az uniós oktatása terén is, amelynek keretében például Hohmann Balázs kollégámmal közösen oktatunk egy az Európai Unió Bíróságának új technológiákkal kapcsolatos esetjogával foglalkozó szemináriumot is. Mindemellett az Óriás Nándor Szakkollégium “Jog és Technológia” Munkacsoportjának vezetőjeként is tevékenykedem.

Tekintse meg LinkedIn profilomat!

Szakterületeim és erősségeim

Precízitás
Lelkiismeretesség
Megbízhatóság
Munkajog
adatvédelmi jog

Publikációk

Törlés határok nélkül?

A tárhelyszolgáltatók felelősségének és kötelezettségének egyes kérdései az Európai Unió Bírósága egy újabb döntésének tükrében.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence és dr. Hohmann Balázs

A Schrems ítélet hatásai az európai uniós és magyar adattovábbítási gyakorlatokra

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok gazdasága adja a világ GDP-jének felét, a világkereskedelem egyharmadát, ezért a köztük fennálló kereskedelmi kapcsolatok meghatározó
jelentőségűek a világpiac számára.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence és Hohmann Balázs

Gyűlöletbeszéd a szólásszabadság és a vállalkozás szabadságának keresztmetszetében

A XXI. században a mindennapok részét képezi a közösségi médiaplatformok és az azokat működetető internetes forgalomirányító szolgáltatások, példának okáért a Youtube, a Twitter vagy a Facebook rendszeres használata.

Szerzők: dr. Kis Kelemen Bence