Dr. Kappel Gergely

Oktató

Fontos számunkra, hogy megismerjenek bennünket!

Korábbi munkatapasztalataim és tanulmányaim során számos vállalkozás, többek között ügyvédi irodák, webshoppal rendelkező élelmiszereket előállító és forgalmazó, vagy design szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások működésébe nyerhettem betekintést, melynek köszönhetően, adekvát jogi megoldásokat igénylő, változatos adatvédelmi problémákkal szembesültem. Emellett egy fiatalos, lendületes és innovatív generációt képviselek, amely nagyban segít az induló vállalkozások és startupok identitásával azonosulnom. Mindazonáltal, munkám során szem előtt tartom, hogy minden vállalkozás egyedi, ahol a vállalkozók egyedi adatvédelmi problémákkal találják szembe magukat nap, mint nap. 

Tekintse meg LinkedIn profilomat!

Szakterületeim és erősségeim

Egészségügyi jog
Legal design
Adatvédelmi jog
Innovatív megoldások
Kreatív problémamegoldó képesség

Díjak és publikációk

Tanácsadóinkat a NAIH is elismerte

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által az információs jogok témakörében meghirdetett pályázaton II. helyezést értünk el.

Az elfeledtetéshez való jog – Európára korlátozva?

A 21. század eddigi két évtizedének tendenciái alapján sokan úgy tartják, hogy az adat vált a gazdasági haladás, versenyképesség meghatározó alapanyagává, ha úgy tetszik, az adat évszázadunk olaja.

Szerzők: Kappel Gergely és Simon Soma Péter

Az otthoni munkavégzés lehetősége a járványhelyzetben

2020-ban megjelent koronavírus (COVID-19) következtében számos olyan munkajogot érintő változás következett be, ami sok esetben alapjaiban megváltoztathatta a felek között – akár már járványhelyzet előtt – létrejött munkaviszony tartalmát. 

Szerzők: dr. Békési Gábor és Kappel Gergely